Google Gibi Getir Nedir?

Google Gibi Getir, Google'un web site sahipleri için verdiği bir hizmetin adıdır. Bu hizmet Google Webmaster Tools panelinde bulunmaktadır. Google Webmaster Tools panelinizde doğruladığınız bir web sitenizin linklerini "Google Gibi Getir" aracı ile anlık olarak Google Botlarına taratabilirsiniz.

Google botları belli aralıkla web sitelerinin sayfalarını tarayıp Google'ın dizinine göndermektedirler. Bu işlemi Google Gibi Getir aracını kullanarak istediğiniz zaman yapabilirsiniz.

Bunun için ilk olarak Google Webmaster Tools paneline sahip olmanız ve sitenizi doğrulatmak zorundasınız. Bu işlemleri yaptıysanız Webmaster Tools panelinizde "Tarama" menüsünde bulunan "Google Gibi Getir" sekmesine tıklayarak bu araca ulaşabilirsiniz.





Panelde gördüğünüz gibi sayfanızı "Masaüstü" ve "Mobil Akıllı Telefon" botlarına taratabilirsiniz. "Getir" tuşuna basarak sayfanızın taratma işlemini başlatabilirsiniz. "Getir ve Oluştur" tuşuna basarsanız sayfanızın Google botları tarafından nasıl göründüğünü de görebilirsiniz.

Taratma işlemi bitince bu sayfada bir liste oluşur. Listede tarattığınız linkler aşağıdaki gibi görünür.



Linkin sonunda bulunan "Dizine gönder" tuşuna basarak linkinizi Google Dizine gönderebilirsiniz.
Previous
Next Post »